Plannen maken

Weerstanden

Er is geen kok die naar alle monden koken kan, zo is het ook met plannen. Een plan heeft voordelen maar kan ook nadelen hebben (meer administratie of nieuwe boeken) de nadelen roepen dan weerstand op. In een PREZI zet ik verschillende opvattingen uiteen over hoe mensen omgaan met veranderingen.

naar de prezi http://prezi.com/3eayxjfunm_o/team-weerstand/

Is een kernteam de uitkomst Ja/Nee

Is het vormen van een kernteam de oplossing. Een aantal aandachtspunten en een stuk van v.d.Hilst over kernteams begin er niet aan.

De PREZI verteld: http://prezi.com/bjfsdpgxqopc/kernteams

Is het plan “leermiddelen veranderen” dan moet er gekeken worden naar het leermiddel die het best past bij de docent. Volgens een onderzoek zijn er vier type docenten zie het filmpje ( http://www.leermiddelenvo.nl/) In het filmpje komt een onderzoek aanbod van onderzoeksbureau Motivaction. Bijvoorbeeld het is niet aan iedere docent om ICT te gebruiken.

Voor een school is het belangrijk wat leraren vinden van vernieuwende leermiddelen. De vraag is waar de wensen van de leraren vandaan komen en hoe deze in het plaatje van de school passen. Een onderzoek heeft geleid tot een online tool, die inzicht geeft in de houding van docenten tegenover leermiddelen: LeermiddelMentality. De samenwerkingspartners hierin zijn de Lerarenraad van de SBL, de GEU, docenten en schoolleiders, onderwijsdeskundigen van de SLO en Kennisnet.

Is het toepassen van ICT een last of een zegening. Vele geven aan dat al dat digitale spul een verarming is van het onderwijs. Na het volgend filmpje ga je anders denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s