Rollen docent

Als opleidingsgroep ‘PM11b’ van de masteropleiding Professioneel Meesterschap (Centrum voor Nascholing, Amsterdam, cohort 2011-2013) hebben wij het onderwerp ‘rollen docent’ vanuit diverse invalshoeken onder de loep genomen. De resultaten daarvan kunt u onder de knoppen ‘spagaten van de duizendpoot’, ‘inspiratiemodel LT’ en ‘rollen professionele docent’ terugvinden.

Het vullen van deze blogpagina’s was een onderneming op zich, zowel inhoudelijk als ict-technisch. Ondernemen is één van de competenties waar wij in deze opleiding aan gewerkt hebben. Daarnaast hebben we een zoektocht ondernomen – gebruik makend van onze opgedane kennis en vaardigheden – naar kennis die we willen ontsluiten en overdragen. Daarmee hebben we onze competentie onderzoeken versterkt.

Al werkende hebben we elkaar geïnspireerd, maar we willen vooral collega docenten en andere onderwijsmensen inspireren. Ook dat is een competentie die we ontwikkeld hebben.

Tijdens de eerste tweedaagse hebben we voor het management een presentatie gehouden met de hele opleidingsgroep, waarvoor we onderstaande prezi gebruikt hebben. De ideeën die in deze prezi staan, hebben we voor de syntheseopdracht verder uitgewerkt. Alle onze producten zijn onder de menuknop “Rollen docent” te vinden.

Marco Snoek is bezig met een onderzoek over professionalisering van docenten, waarin hij ook de rollen van de LD Docent betrekt:
Marco Snoek over rollen LD docenten

Volg onze zoektocht, denk mee en reageer!

2 gedachten over “Rollen docent

  1. Super site, Is dit een idee om het op een studiedag te delen. Het is veel werk om het allemaal te linken te lezen enz.

    succes verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s